רגולציה בבינה מלאכותית - מה קורה בעולם?

 

אם עד לפני חודשיים-שלושה הייתי עונה "אין כלום" לשאלה "יש חוקים שחלים על בינה מלאכותית?", הרי שמאז זרמו הרבה מים בנהר בהרבה מאוד מקומות בגלובוס ודברים רבים השתנו. אז מה קורה נכון להיום במדינות השונות? יצאתי לבדוק.

 

האיחוד האירופי

החדשות המרעישות ביותר מגיעות מהאיחוד האירופי, שם אושר בשבוע שעבר (תחילת פברואר 2024) נוסח של חקיקה שלמה העוסקת בבינה מלאכותית שנכתבה על פני מעל 250 עמודים, אשר תחול לא רק על מי שנמצא באיחוד האירופי אלא על כל מי שייתן שירות לאנשים שנמצאים באיחוד האירופי, ובעידן של היום זה אומר שזה יחול על (בערך) כולם (נותר אישור פורמלי בלבד שצפוי להיות ממש בקרוב).

ומה יש שם? בקצרה – איסורים על כלי בינה מלאכותית מסוימים, הגדרת כלים שהם בסיכון גבוה, ביורוקרטיה שכוללת חובת רישום, חובת מינוי נציג, חובת בקשת היתר ועוד דרישות; חובת שקיפות של כלי בינה מלאכותי שמייצרים תוכן ועוד איסורים והגבלות שניתן לקרוא עליהם במאמר שפרסמתי כאן. הרגולציה עתידה להיכנס לתוקף ממש בקרוב כך שמי שעוסק בבינה מלאכותית – רצוי כבר להתחיל להיערך, גם אם זה בצעדים קטנים.

 

ארה"ב

בסוף שנת 2023 הוגשה הצעת חוק "רכה יותר" באופן משמעותי מזו של האירופאים אשר עוסקת בעיקר בחובות שקיפות וחובות זהירות של כלי בינה מלאכותית, ובנוסף יש מספר הצעות שעוסקות באיסור על יצירת דיפ פייק למטרות זדוניות. כרגע כאמור מדובר בהצעות שעוד טרם התקבלו כחוקים ועוד ייתכנו שינויים.

 

בריטניה

בתחילת פברואר 2024 הפרלמנט הבריטי הוציא דוח עם מספר המלצות בנוגע להסדרת הבינה המלאכותית בחקיקה. בין השאר נקבע שיש צורך בחובת שקיפות וחובת ניהול סיכונים בעת פיתוח והפצה של כלי בינה מלאכותית, אך עדיין ניכר שיש התלבטות כיצד לאזן בין הצורך בקביעת כללי משחק מצד אחד, ומצד שני לא להביא להכבדה יתרה מדי על חברות טכנולוגיות שמא תיפגע החדשנות בנושא.

 

ועוד קצת בעולם...

לאחרונה גם בקנדה וגם בסינגפור הוצגו הצעות חוק בדבר הסדרה של הבינה המלאכותית שגם שם נקבעו חובות הקשורות לשקיפות וניהול סיכונים של כלי בינה מלאכותית, ולא מן הנמנע כי נראה מגמה דומה בעוד ועוד מדינות עם הזמן.

 

ומה עם ישראל?

נכון לעכשיו בישראל לא נוקטים בצעדים קונקרטיים ונראה כי המדינה דוגלת בגישת "שב ואל תעשה", ייתכן ומתוך הבנה (שאפשר להבין) שעדיף לחכות ולראות מה יקרה בעולם ובהתאם "לאמץ" את המודל שהכי מתאים למדינה מאשר להסתכן בחקיקה שעשויה להביא לכך שחברות טכנולוגיות יעדיפו לעשות עסקים במדינות עם רגולציה נוחה יותר (או ללא רגולציה בכלל). נצטרך להמתין ולראות.

 

 

 

 

 רוצים לקרוא את המדריך המשפטי לבינה מלאכותית? מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא כאן באתר.

 

רוצים לדעת מה הדין לגבי שימוש ב-CHAT GPT? מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בעניין היבטים משפטיים בשימוש בתכנים שיצרתם ב-CHAT GPT.

 

רוצים לדעת מה הדין לגבי שימוש ב-MIDJOURNEY? מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בעניין היבטים משפטיים בשימוש בתכנים שיצרתם ב-MIDJOURNEY.

 

רוצים לדעת מה הדין לגבי שימוש ב-DALL E? מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בעניין היבטים משפטיים בשימוש בתכנים שיצרתם ב-DALL E.

 

רוצים לדעת מה הדין לגבי שימוש ב-LEONARDO AI? מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בעניין היבטים משפטיים בשימוש בתכנים שיצרתם ב-LEONARDO AI.

 

 

חדשות רגולציה
בבינה מלאכותית