מהו הסכם מייסדים?

 

הסבר על הסכם מייסדים ניתן לקרוא במאמר שכתבתי כאן.

 

אנחנו מספר יזמים שמעוניינים להתחיל לפעול יחד. מתי כדאי לערוך הסכם מייסדים?

מומלץ לערוך הסכם מייסדים בשלב מוקדם ככל האפשר ולפני שאתם מתחילים בפעילות כלשהי, ובוודאי שלפני ביצוע פעולות משפטיות דוגמת חתימה על חוזים, שכירת מבנה, העסקת עובדים או פיתוח הרעיון שלכם.

 

האם כדאי שהסכם המייסדים יהיה בעברית או באנגלית?

תלוי בפעילות שלכם ובשווקים שבהם אתם מתכננים לפעול. כך למשל במידה ואתם מקימים סטארטאפ עם מטרה לגייס משקיעים זרים ולהתחיל בפעילות בחו"ל מומלץ שהסכם המייסדים יהיה באנגלית, אך אם אתם מקימים מסעדה או פאב בישראל, ההסכם בהחלט יכול להיות בעברית.

 

יש באינטרנט לא מעט דוגמאות להסכם מייסדים. מדוע לי לשלם לעורך דין שיעשה זאת?

כל הסכם מייסדים שונה מרעהו ולכן לא תיתכן דוגמא טובה ואמיתית להסכם מייסדים. הסכם מייסדים שנכתב עבור שני אחים המקימים מסעדה שונה לחלוטין מהסכם מייסדים שנכתב עבור שלושה מהנדסים המקימים סטארטאפ. עורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתחום מנסח את הסכם המייסדים בהתאם לעשרות פרמטרים ובהם אופי המיזם, מספר המייסדים, השלב שבו נמצא המיזם, הרקע של המייסדים, טיב היחסים בין המייסדים, תפקידי המייסדים ועוד.

 

בנוסף, זהו אחד ההסכמים החשובים ביותר בכל מיזם אם לא החשוב שבהם, ואם יש משהו יותר גרוע ממיזם בלי הסכם מייסדים זהו מיזם עם הסכם מייסדים המנוסח באופן לא מקצועי שנותן פתרון רע לתרחישים שונים במיזם. ניסיון לחסוך בסעיף זה עלול לגרום לכם להוצאות אדירות במקרה שסכסוך בין מייסדים יגיע לפתחו של בית המשפט עקב היעדרו של פתרון למחלוקת בהסכם מייסדים ואף לחיסול המיזם שלכם במקרים מסוימים.

 

האם יש צורך בהסכם מייסדים לפני שמקימים חברה או רק אחרי שמקימים חברה?

מכיוון שמומלץ לערוך הסכם מייסדים לפני תחילת כל פעילות אין צורך להקים חברה על מנת לערוך הסכם מייסדים. למעלה מכך, כבר בהסכם המייסדים קובעים את אופי החברה, שמה, בעלי התפקידים בה, כמות המניות שיוקצו לכל מייסד ועוד.

הסכם מייסדים -
שאלות ותשובות