לאחר שהקמתם חברה ולאחר שערכתם הסכם מייסדים, הנכם מתחילים בעבודה השוטפת. בין אם חברתכם בונה אתרים, מתכנתת אפליקציות לסלולר או מוכרת מוצרים, כל התקשרות עם צדדים שלישיים צריכה להיעשות באמצעות חוזה אשר מסדיר את כל ההתקשרות ביניכם לבין הצד אשר מזמין או מספק לכם שירותים ומוצרים.אותו חוזה אשר תחתמו עליו יסדיר את היחסים המשפטיים ביניכם לבין הצד השני, וככזה עליו לצפות כל סצנריו אשר עלול להתרחש ולהגן עליכם, אחרת מהר מאוד תמצאו את עצמכם בסכסוכים עסקיים ומשפטיים אשר עלולים להוביל אתכם לבית המשפט ולעוגמת נפש רבה, עניין אשר יכול היה להימנע אילו היה לכם חוזה מסודר ומנוסח היטב, או לחלופין אילו לא הייתם חותמים מיד על חוזה שקיבלתם לידיכם אלא מאפשרים לגורם מקצועי לעיין בו ולהסב את תשומת לבכם לסעיפים העלולים לפגוע בכם.ניקח כדוגמא חוזה לפיתוח אפליקציה שבו התחייבתם לפתח אפליקציה תוך 30 יום וניתן מספר דוגמאות לתנאים שיש להסדיר בחוזה:
איחור במקרה של היעדר זמינות המזמין: פיתוח אפליקציה דורש שיתוף פעולה הדוק בין המפתח למזמין. זמינות כל אחד מהצדדים היא חשובה מאוד לצורך עמידה בזמנים, בעיקר כאשר מדובר בתקופה כה קצרה של 30 יום. מה קורה במצב שבו המזמין לא עונה לטלפונים ולא מגיב למיילים? מה קורה אם כתוצאה מהיעדר זמינות אינכם מסוגלים לסיים את פיתוח האפליקציה תוך 30 יום, והאיחור הסב לו נזק כספי? חוזה מנוסח היטב יגן עליכם במקרה של איחור כתוצאה מהיעדר זמינות מצד המזמין, בעוד היעדרה של תנייה כזו עלולה להציב אתכם בעמדה של הפרת חוזה אשר יאלץ אתכם לשלם פיצויים למזמין.
זכויות קניין רוחני: במסגרת פיתוח אפליקציה הנכם מקבלים חומר רב מהמזמין – תמונות, סרטונים, טקסטים ועוד. האם הנכם בטוחים שאותו תוכן לא מפר זכויות יוצרים או סימני מסחר? בהיעדר הסדרת התחייבות המזמין לספק תוכן מקורי בלבד בחוזה, אתם כמפתחי האפליקציה עלולים להיות חשופים לתביעות בנושא הפרת זכויות יוצרים.
אחריות לתקלות: מטבע הדברים אפליקציה לרוב אינה פועלת "באופן חלק". ישנם באגים לא מעטים אשר חלקם עלולים להביא אף להשבתת פעילותה של אפליקציה לזמן לא מבוטל. תוך כמה זמן עליכם לסדר את התקלה? כמה זמן נמשכת האחריות? האם האחריות כוללת טיפול בכל באג? ומה אם הבאג נגרם עקב מתקפה שבוצעה בזדון על שרתי החברה המפעילה את האפליקציה? בהיעדר הסדרת האחריות לבאגים באפליקציה, אתם כמפתחי אפליקציה עלולים להיות חשופים לתביעות אף במקרה של באג שנגרם באשמת מתקפה זדונית שהשביתה מערכות לכמה דקות בודדות בלבד.
אלה רק כמה דוגמאות הממחישות מה יכול לקרות בהיעדר חוזה המנוסח באופן מקצועי אשר דואג לזכויותיכם ומסדיר באופן מלא את ההתקשרות ביניכם לבין הצד השני. חשוב גם לזכור כי כאשר הנכם מקבלים חוזה לחתימתכם, יש לבדוק היטב את תוכנו ולא לחתום עליו "על עיוור". חוזה מנוסח לרוב באופן חד צדדי לטובת הצד אשר הגיש לכם את החוזה לחתימתכם, שכן מטבע הדברים החוזה נוסח על מנת לדאוג באופן המקסימאלי לזכויותיו. מאוד מקובל לשלוח לצד שכנגד את הערותיכם לחוזה על מנת שלא להיכנס להתחייבויות משפטיות בעייתיות תוך התעקשות על ניסוח החוזה לא רק לטובת הצד השני, אלא גם לטובתכם.
סיכומו של דבר, חוזה מקצועי המנוסח היטב יאפשר לכם לפעול בראש שקט ויעניק לכם פתרון והגנה לכל תרחיש.
משרדנו מתמחה בניסוח ובדיקה של חוזים. במידה ועליכם לנסח חוזה או לחלופין ככל וקיבלתם חוזה לחתימתכם, ביכולתכם לפנות למשרדנו ונסייע בעניין.
בנוסף ועל מנת להעמיק בתחום, הנכם מוזמנים לקרוא את המאמר שלי בנושא "שאלות ותשובות בנושא חוזים".
חוזים